Khamis, 23 September 2010

Murai Batu Untuk Dijual

Photobucket
Foto dari Amiexs

Sesiapa yang ingin menjual MB atau segala jenis burung boleh mengiklankan MB atau apa saja jenis burung anda disini, caranya hantarkan email ke ashrafstudio@tunashraf.com atau tunashraf@gmail.com bertajuk Burung Untuk Dijual bersama gambar, harga, negeri dan tempat burung itu berada. Terima kasih

139 ulasan:

  1. gua ad bbrapa mb untk di jual eko panjg lbih kurang 7 inci dh pande makan pelet n cengkrk d tangan 1kpd ssiapa yg berminat contac gua 0195569908 cik jak

    BalasPadam
    Balasan
    1. mb ni ad lagi ke nk jual?

      Padam
    2. ade stok ke letgo,,saya ni jarang2 buka web,,nak cari murai hutan,ade pm saya di yanli8661@yahoo.com ngan harga dan gambar,

      Padam
  2. loc mane cik jak

    BalasPadam
  3. ada sapa2 nk jual murai batu x?

    BalasPadam
    Balasan
    1. wa ada banyak MB untuk di jual 0194545848

      Padam
    2. Di negeri mana ?

      Padam
    3. bper rm...

      Padam
    4. Ada bug 3th ekor 7in lebih

      Padam
  4. brp harga sekor???

    BalasPadam
  5. kol 0163728187 ss19 dubang jaya

    BalasPadam
  6. murai batu ada mahu di jual.... 0124343787 area penang

    BalasPadam
    Balasan
    1. berapa harga bro

      Padam
    2. sms harga kat saya boleh 017 7218029. tq bro

      Padam
    3. adham 0124343787 ni penipu orangnya....
      tak caya try call dia

      Padam
    4. sy ader nk jual mb...brg grik,baling,penang,sik,langkawi..berminat bole msj or kol 0142517927..

      Padam
    5. jika ada sila sms 0109279901

      Padam
    6. Saya nak beli mb sesiapa ada boleh call saya . Yg dah berbunyi 0193357620

      Padam
    7. Asalamualaikum.. Semua member2 sapa sapa mau murai batu... Saya ada 30 ekor untuk di letgo.. Call 017 2333 903 ekor panjang sudu

      Padam
  7. MB baka N9... ekor pnjg 8inci lebih, ada 2 ekor kwn mau lego... pm brufen600mg@gmail.com jika berminat..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bos silla call sy ...0193886666
      I yang minat

      Padam
  8. saya ada anak murai batu untuk dijual.. burung cantik dah pandai makan sendiri, dah berbunyi.. hanya tinggal tunggu masa untuk meluruh sahaja.. harga buka rm600NET

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bos mb nie berapa inci?

      Padam
  9. hello bro,saya nak beli burung murai batu, area penang, tapi i nak anak murai batu yang baru lahir, kalau ada tolong sms i dulu sebab i jarang answer fon, kalau tak email pun boleh juga, murali_dhl@yahoo.com terima kasih bro

    BalasPadam
    Balasan
    1. dekat sy ader anak mb langkawi..berminat msj 0142517927..

      Padam
  10. saya ada 8 ekor murai batu untuk dijual dari ekor 8 inci hingga ke anak taimong , kaki hitam pun ada berminat call 0193113777

    BalasPadam
    Balasan
    1. Anda berada d area mana?

      Padam
    2. Anak taimong ada tak ? kalau ada area mana? email saya boleh. yeeoop@gmail.com.

      Padam
    3. saya ade mb untk dijual , dh pandai makan cengkerik di tangan . berminat boleh call atau sms 0172772017

      Padam
    4. Sya tegah cari anak atau dah besa.lau ada msj atau coll 01124299431.arie perak peneng kedah

      Padam
  11. Balasan
    1. dah tel byk kali tapi tak angkat2 pun...

      Padam
  12. terkukur ada...merbuk ada...murai batu ada.... atau nak cari burung2 lain pun boleh diusahakan

    BalasPadam
    Balasan
    1. burung amoi ada tak?

      Padam
  13. saya ada seekor murai batu untuk di jual bersama sangkar baru ditangkap 5bln & sudah makan pelet panjang ekor 10cm, burung berada di kota bahru kelantan-sesiapa yg berminat boleh cal saya, harga ditawarkan RM400.00

    BalasPadam
    Balasan
    1. Call saya boleh mr John 016 772 9889

      Padam
    2. bos sy nie minat mb sila call sy.0193886666 boleh Ke?

      Padam
    3. Shazli sudah jual Ke?

      Padam
  14. Cya ade burung MB ekor pjang n pdek pon ade.. Siapa terigin blh cll...

    BalasPadam
    Balasan
    1. BRO,saya cari burung baru dewasa dari dlm hutan,ada ke,

      Padam
  15. apa nom phone saudara ya

    BalasPadam
    Balasan
    1. ade stok ke letgo,,saya ni jarang2 buka web,,nak cari murai hutan,ade pm saya di yanli8661@yahoo.com ngan harga dan gambar,

      Padam
  16. Selalu nya harga anak murai batu berapa RM...siapa tahu...ty

    BalasPadam
  17. BERGANTUNG PADA TEMPAT DAN JENIS BURUNG - 0133688630

    BalasPadam
  18. anak muda MB UNTUK DIJUAL BOLEH HUBUNGI SAYA KAWASAN KB KELANTAN - 0133688630 HARGA BOLEH RUNDING

    BalasPadam
  19. denak MB dicari...

    BalasPadam
  20. denak Mb dicari. terbukti jaguh dihutan..!

    BalasPadam
    Balasan
    1. ada , kalo nak bole dtg ke johor

      Padam
  21. sekor mb untuk du jual murah2 rm300.00 burung pikat jebak, sudah makan dedak sesiapa berminat boleh call saya

    BalasPadam
  22. dua ekor mb untuk di jual.rm200 dan rm350 satu ekor.psl lesen,boleh dibincangkan.saya ada 6 lesen mb.
    contact 0179222150

    BalasPadam
  23. area kota bharu.

    BalasPadam
  24. area kota bharu

    BalasPadam
  25. salm bro bro peminat murai batu,Saya juge sdg cari penganti,jika ada sesapa beminat pm saya di yanli8661@yahoo.com,pm harga ,gambar,asal burung,jika blh saya cari daerah gerik,penang,kedahkuala krai kota tinggidan daerah sewaktu dgn nya,say dok kl apa2 pun pm dulu.,jika blh deal sini ,

    BalasPadam
    Balasan
    1. Call saya 0179315669..dkat bentong ..

      Padam
  26. burung daun kecik untuk dijual rm250.00,apa cal 0133688630

    BalasPadam
  27. satu lesen murai batu untuk di jual siapa cepat dia dapat- lokasi kota bharu Kelantan - hubungi saya 013-3688630/01118170630.

    BalasPadam
  28. satu lesen murai batu untuk di jual siapa cepat dia dapat - lokasi kota bharu Kelantan- hubungi saya 013-3688630/01118170630

    BalasPadam
  29. mb kaki hitam,anak suap,ekor udang untuk dilepaskan, burung baru 9bulan ekor 6 inci harga rm0000.00-
    013-3688630

    BalasPadam
  30. saya mencari nurai batu yang harga RM200 dah pandai makan dedak dan jinak sikit sy berada di sekitar putrajaya ni no sy 0196323137

    BalasPadam
  31. dua eko mb untuk dijual ekor 8inci rm600 & ekor 6 1/2 rm500.. boleh hubungi saya - 0133688630 area kota bharu kelantan

    BalasPadam
  32. MB untuk dijual
    kaki hitam pekat, MB sudah jinak, dah bunyi ekor sekitar 5 inci.. umur setahun.. MB bela anak, rm500 nego.. sms 011-16502373

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lokasi kelantan
      Tubuh kecil , dada gelap..
      susah nak dapat..
      Lan 011-16502373

      Padam
  33. murai batu untuk dijual. rm 180,rm 200.rm 250.
    ekor lebih kurang 7 inci.dah mkn dedak,ada yang dah nyanyi.

    hubungi 0179222150

    BalasPadam
  34. burung merbah jambul hitam rm 80,burung merbah mata merah rm 30,burung merbah chan atau tirama rm 80.semua dah mkn dedak.

    hubungi;0179222150

    BalasPadam
  35. murai kaki hitam untuk dijual ekor 7.5 inci burung dah bela 3 th rm500.00
    call-0133688630

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  36. murai ekor 7.7 inci rm 350,murai 6.8 inci rm250.dh mkn dedak.
    call 0179222150.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lokasi ne? Bos

      Padam
    2. Lokasi ne? Bos sms 0196004518

      Padam
    3. Aku de brg daun sami utk Lego rm300, leh nego. Brg bnyi, dh bela 9bln, jnk 70%.area klang/shah alam. .sms 019 6004518. .

      Padam
    4. Aku de brg tanau utk lego rm200, bru start bnyi, dh bela 5bln, jnk 50%.area klang/shah alam. .sms 019 6004518.

      Padam
  37. De sesipa nk jual sngkr jmbl koin tak? Sms 019 6004518

    BalasPadam
    Balasan
    1. MURAI BATU TIPTOP HARGA RM4OO-RM45O

      KENARI RM38O

      MERBAH JAMBUL SEPASANG RM55O
      SEKOR RM3OO PURE DARI THAI JAMBUL PUN TINGGI MCM FARID KAMIL

      COD AREA KLANG
      ATAU GUNA BAS TAMBAH RM3O

      CALL 01123555752 EN DIN HANDSOME

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  38. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  39. sesiapa nk brg mb murah2 dh mkn dedak 1ekor rm200 SHJA brpa banyak pun boleh datang tegok sendiri boleh pilih yg mana berkenan ok hantar no fon nanti saya sms ok.

    BalasPadam
    Balasan
    1. area mana

      Padam
    2. 0199966752

      Padam
    3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    4. 0197761685

      Padam
  40. 2 mb utk dijual ekor 8 inci bela dri anak..burung jinak.buyi kuat.RM750 boleh rundin....ekor 7 inci sudah 3 mgu dpat dri hutan..burung muda..dah mam dedah dan buyi...RM300 boleh rundin...bentong

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    2. Saya nak.. bpleh hubungai saya 0193357620

      Padam
    3. Saya nak.. bpleh hubungai saya 0193357620

      Padam
  41. Salam..ada sapa2 nk jual anak suap mb x?

    Area sg.petani..

    BalasPadam
  42. siapa nak beli anak suap, 2 ekor,(sarang berlainan) burung gerik
    nak let go murah, baru dapat 2 ekor 9", rumah sudah macam reban ayam...hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sya nak.. harga brpa rm?

      Padam
    2. burung tu ado lg ker

      Padam
    3. sudah salin bulu dah..8". masuk reban ayam lah nampaknya...

      Padam
    4. brape no fon.. area mane yer

      Padam
    5. awk msg kot no fon saya,,0129439229

      Padam
    6. Saya nak cari anak brung murai

      Padam
  43. add on dari last post, lokasi selangor, lesen ditanggung sendiri ya..hehehe

    BalasPadam
  44. denak burung tarung untuk di jual rm400 burung muda galak n jinak-0133688630

    BalasPadam
    Balasan
    1. lokasi Kat mana
      bro

      Padam
    2. kota bharu

      Padam
  45. mb untuk dijual..ada 3 ekot umah area ganu...mb pikat hutan

    BalasPadam
  46. denak burung tarung rm250 jinak n galak ,lokasi kelantan-0133688630

    BalasPadam
  47. burung barau-barau utk di jual rm1400 lokasi kelantan burung 2th lebih dgn suara yg kuat - 0133688630

    BalasPadam
    Balasan
    1. de lagi kew barau barau nye....

      Padam
    2. kalau kena. 30k saman oii....barau oii barau..

      Padam
    3. barau dah jual

      Padam
  48. sapa ade mb anak muda..serius buyer..0192249574

    BalasPadam
  49. burung liar ekor 9", ekor sedikit udang sahaja..RM1500

    BalasPadam
    Balasan
    1. lokasi mana bro

      Padam
    2. lokasi Kota damansara, berminat?

      Padam
    3. ok, thanks, jumpa nanti, gua bawa sangkar sekali

      Padam
  50. MB ekor legkong..panjang ekor 7 inci lebih.badang kecik..dah makan dedak dah buyi...Pm Rm500..berminat..sms @ call 0145255804

    BalasPadam
  51. salam semua.. ada sesiapa nak jual lesen/permit mb? sms 0111 6127029

    BalasPadam
  52. gua nak beli murai batu ekor 10' ke atas...siapa ada?

    BalasPadam
  53. Call i, Nazrin, 012-6618479, ada 4 ekor, dari 10.6" hingga 13.7".

    BalasPadam
    Balasan
    1. Berapa Seekor ayam?

      Padam
  54. Dari 1.5-3k.. burung liar lembah Belum...

    BalasPadam
  55. Sekarang burung ekor 8.5" pun orang tak mau...hu.hu..hu

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya tak nak...ekor 9" di rumah pun consider pendek...

      Padam
    2. kalou pendek, just bagi gua...

      Padam
  56. Saya cari murai batu yg dah makan pelet bajet dalam rm150

    BalasPadam
  57. Saya ada burung murai nak jual rm 100 je

    BalasPadam
    Balasan
    1. burung baru dpt ke

      Padam
  58. Dekat sy ada nak jual murai batu...boleh pilih..bnyak ekor..berminat kol 0164707881

    BalasPadam
  59. Burung maner...

    BalasPadam
  60. Boleh pos ker....

    BalasPadam
  61. Sesiapa yg brminat dgn MB muda, ekor 1", 2" & 3" sms sy 0199834300

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kat tempat mana ? Kalau nak jual , boleh telepon aku kat 012-2386235

      Padam
  62. salam kicau follow me..

    Klik: http://pangeran0.blogspot.com

    BalasPadam
  63. Slm satu Malaysia morning.says mencari mb betina.

    BalasPadam
  64. Sape2 nak jual lesen murai call saye,,, 0167049315

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...